- الإهدائات >> |
الكنافه بالقشطه ودى عن تجربة ودايما بعملها
المقادير
نص كيلو كنافه
كوب سمن سايحه
للقشطه
2 كوب حليب
5 ملاعق كبيره دقبق
كوب قشطه
للشربات
1ونص كوب سكر
كوب الا ربع ماء
عصير ليمونه
فانيليا
الطريقه
الاول نحضر الشربات
نخلط مكونات الشربات كلها فى اناء ماعدا الليمون والفانيليا
نضع الاناء على نار هادئه ونتركه حوالى 10 دقائق ثم نضيف الليمون ونتركه يغلى قليلا ثم نضيف الفانيليا ونطفىء النار ونتركة يبرد
لتحضير القشده
ندوب الدقيق فى الحليب على البارد
ثم نرفعهم فى اناء على النار حتى يمسك الخليط
نبعد القدر الاناء عن النار ونضيف القشطه ونقلب جيدا حتى يتجانس الخليط تماما وتصبح القشطه جاهزه
تحضير الكنافه
نفتت الكنافه وتفرك جيدا بالسمن السايح
ندهن صينيه بالسمن
نضع نصف مقدار الكنافهنضغط على الكنافه الموجوده بلصينيه جيدا باستخدام صينيه اخرى اصغر منها
ترش مقدار من السمن السايح
نغطى الكنافه بطبقه من القشطه
نضيف النصف الاخر من الكنافه المفروكه بالسمن ونضغط عليها مره اخرى
ونرش مقدار من السمن السايح
طريقة الطبخ
نطبخها ع البوتوجاز
نحطها ع البوتوجاز ولما نلاقيها احمرت من تحت نقلبها فى صينيه تانيه واول ما تستوى وهى سخنه نرش عليها الشربات
ونتركها تبرد قبل التقطيع
وبالهنا والشفاء
عاوزه ارائكم...
رااااااااااااااااااائع
طيب ممكن طريقة الكشري
لانو احنا ما ابنعرف نعملها متلكو بالظبط
بدي الطريقة الاصلية
رمضان خلص والكنافة متعملتش
انا كتبتهالك من زمااااااااان
شكرا همسة وعلي مجهودك
وطبق اليوم مستمر انشاء الله ونرجو التثبيت:صح:
كنت مفكرها طبق كوفته كدا ولا ولا خروف :مك: امشي امشي يخربيت حلاوتك هدية مقبولة بس المرة الجاية تكون وليمة تسلمي هموسة
ممممممممممممممممممم توبيك جوعنا
:مر:
:99:
الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)
الإجراءات : (من قرأ ؟)
لم يشاهد الموضوع أي عضو حتى الأن.
مواقع النشر (المفضلة)