- الإهدائات >> |
لازانيا إيطالية ساخنة
المقادير:
• 1 كجم من اللحم المفروم.
• 12 شريحة من طبقات اللازانيا.
• ملعقة صغيرة زعتر مجفف.
• ملاعق كبيرة زيت زيتون.
• بصلات كبيرة مبشورة.
• ملاعق صغيرة ثوم مفري.
• كجم من الطماطم.
• كوبين من المرق.
• جبن رومي أو شيدر مبشورة (200 جرام ) أو جبن موتزاريللا.
• زعتر وملح وفلفل وتوابل وروز ماري حسب الرغبة.
• لتر حليب + دقيق للبشاميل.
طريقة التحضير:
تجهز اللحم المفروم للحشو كما يلي:
- يحمر اللحم المفروم وكوب من البصل في زيت الزيتون الساخن، ويضاف الملح والفلفل ثم يصب قليل من الطماطم المعصورة.
البشاميل :
يحضر بالطريقة المعتادة.
- لتحضير صلصة الطماطم يقلى ما تبقى من البصل والثوم بالزيت. تضاف الطماطم والزعتر وتقلب جيدا.
- يضاف المرق وبعد الغليان تخفف الحرارة وتترك على نار هادئة لمدة 20 دقيقة حتى تتكاثف الصلصة
- يدهن قاع طبق الفرن بالزيت .
يغلى الماء في وعاء كبير وتطهى فيه أوراق اللازانيا (9 شرائح كل مرة) لمدة 10 دقائق ثم توضع في وعاء من الماء البارد. ترفع منه وتوضع في صينية وتغطى بورق نايلون. تكرر العملية مع الدفعة الثانية من أوراق اللازانيا.
- توضع أول طبقة لازانيا بالطبق وفوقها صلصة الطماطم واللحم وصلصة البشاميل والجبنة.
- تكرر العملية، ثم تغطى آخر طبقة بصلصة البشاميل وفوقها الجبنة المبشورة.
- يغطى الطبق بورق الألمنيوم ويوضع في فرن حرارته 220 درجة مئوية لمدة 15 دقيقة، ثم تخفف الحرارة إلى 180 درجة لمدة 30 دقيقة أخرى
- يرفع الغطاء خلال آخر 10 دقائق لمنح الجبنة سطحاً ذهبياً مقرمشاً
المكرونه بالدجاج والصلصله الحاره
المقادير:
ملعقتان زيت زيتون .
فلفله حاره بدون بذور مفرومه ناعمه.
4 صدور دجاج مقطعه لأجزاء صغيره
علبة صغيره من صلصه الطماطم المحضره بالفلفل.
علبة قشطه طرية.
4 ملاعق كزبره مفرومه ناعمه.
ملح وفلفل.
علبة سباجيتي.
جبنة باراميزان.
الطريقة:
حمي الزيت بالمقلاة ثم اقلى فيه الفلفل الحار لمده دقيقه واحدة
اضيفي الدجاج واستمري في الطبخ لمدة عشرة دقائق إضافيه.
2- اضيفي صلصة الطماطم بالفلفل الحار وبعد مرور 3 دقائق اضيفي القشده الطريه وملعقتين من الكزبرة الطريه والملح والفلفل الأسود حسب الرغبه ثم اخلطي المقادير معا.
3- في انتظار ان ينضج الدجاج تماما اسلقي المكرونه في ماء مملح.
4- اسكبي فوقها خليط الدجاج والصلصه ثم اخلطي المقادير لمده دقيقه واحده
مكرونة بالدجاج والمايونيز
المقادير :
1-نصف كأس علبة مكرونة مسلوقة 2-دجاجة صغيرة مسلوقة 3-كأس بازلا مسلوقة 4-خمس ملاعق مايونيز 5-ملعقتان زبادى 6-ملعقتان بقدونس مفروم – ثوم حسب الرغبة 0
طريقة العمل :
1-ينتف لحم الدجاج ويقطع إلى مكعبات صغيرة
2-يخلط المايونيز والزبادى والبقدونس والثوم جيداً 0
3-توضع المكرونة بزبدية ونضع عليها البازيلاء والدجاج ويضاف لها المايونيز وتقلب جيداً وتقدم
ملاحظة : بإمكانك إضافة الفلفل الأبيض
بالهنا والشفا
مبدأيا قولوا رأيكم
ولما تجربوها ارجعوا ردوا تانى
التعديل الأخير تم بواسطة همسة ; 01-05-2008 الساعة 07:42 PM
حرام عليكى
انا جعت
شكرا ع مجهودك يا همسة
تسلمى يا امانى
نورتينى
عنيا هعملها وابعتلك حته مع البت رحاب
انا جعااااااااااااااااااااااا اااااااااااااانه
حرام عليييييييييييييكي
طيب قومي بئا اعمليلي اكل
مش انا اختك الصغيره حلاوه
every day, i cry and say i'm alone
i forget that in my tombe
i'll be already alone
but there i can't cry or even say i'm alone
so time of lonely not come yet
by Rehab
heart resistes agony
اوك يا حلاوه
انا قايمه اهه
خليهم اتنين لو سمحتي ...
تقريبا كدا فكرة المشروع الرابع بدأت تتكون عندي !
هههههههههههههههههه
ايه الناس الطماعه دى
خلينا فى المشاريع احسن
احنا نعمل ونأكل الناس
الناس هتدفع
لكن انتوا هتاكلوا ببلاش
شكرا يا هموسة ممكن تعملي حسابي معاهم ف العزومة دى
شكرا على المجهود
جديده وجامده ياباشا ......
الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)
الإجراءات : (من قرأ ؟)
لم يشاهد الموضوع أي عضو حتى الأن.
مواقع النشر (المفضلة)