- الإهدائات >> |
المقادير:
دجاجة مسلوقة
كوبان ونصف أرز طويل الحبة
ملعقة كبيرة زبدة
رأس بصل مفروم ناعماً
نصف كيلو بازلاء مسلوقة
جزرة متوسطة مقطعة مكعبات ومسلوقة
3 حبات فلفل أخضر مقطعة
ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة صلصة طماطم
ملح ، فلفل .
الطريقة:
يغسل الأرز وينقع لمدة نصف ساعة في ماء مملح ثم يغسل في ماء بارد.
تخلى الدجاجة المسلوقة من الجلد والعظم وتقطع شرائح.
ترفع ملعقة الزبدة على النار حتى تذوب ويضاف إليها البهارات والقرفة والملح حتى يغلي المقدار.
يضاف الأرز ويترك حتى يغلي ويغطى وتهدأ النار حتى يتم نضج الأرز.
تحمر البصلة في زيت الذرة على نار هادئة وتضاف مكعبات الفلفل ويقلب المقدار لمدة دقيقتين.
تضاف ملعقة صلصة الطماطم ويترك المقدار على النار حتى يتم نضج الفلفل.
تضاف شرائح الدجاج ويتبل المقدار بالملح والفلفل.
يضاف الأرز الناضج إلى الخليط السابق ويقلب بخفة حتى يتجانس.
يغرف ويقدم ساخنا ويمكن تجميله بمقدار من اللوز أو الصنوبر المحمر .
انت كدة بقيت اشطر من البنات
شكرا ليك
هههههههههههههه
ماشى اصل انا بحب المطبخ اصلا
ست بيت محترمة
انا هقول لاخوك
هههههههههههههه
متتعبش والدتك بقى واطبخ انت
ياعم لا والله
بس دى هوايه بس
المهم محدش يفضحنى بره
تسلم الايااادى ياسكر
طيب يا امينو
ابقى
نزلنا صوره يا عم
العين اكلت قبل البوق
حلو اوى هاجربه واقولك....
وتسلم يا باشا
جميل اوى يا امينو وتسلم ايدك
القسم ده بصراحه عاوز شغل كتير
لانه مفيش فيه اهتمام اوى
صح ولا ايه
الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)
الإجراءات : (من قرأ ؟)
لم يشاهد الموضوع أي عضو حتى الأن.
مواقع النشر (المفضلة)