- الإهدائات >> |
البفتيك بالبصل والفلفل الرومى
المقادير:
1 كيلو لحم بفتيك بتلو
1 بصله مفرومه ناعم جدا
2 بصلة مقطعة شرائح
2 ثمرة فلفل رومى شرائح
ملح وفلفل حسب الرغبة
3 عصير ليمون
2 ملعقة زبدة
الطريقة:
- تتبل شرائح اللحم اولا بواسطة
عصير ليمونتين والبصله المفرومه جيدا وملح وبهارات
وتترك فى الثلاجه لمده نصف ساعه
ثم بعد ذللك
- نحضر صنية ونقوم بتشويح اللحم فى الزبدة ثم نرفعها ثم نضع البصل والفلفل ونقلبهم لمدة دقيقتين.
- ثم نقوم بإعادة اللحم مرة اخرى مع البصل والفلفل ونضع التوابل وعصير الليمون.
- نضع القليل من الماء وتترك على نار هادئة حتى يتم النضج وتقدم فى السرفيس مع البطاطس الشيبسي.
وبالهنا والشفا
الارز البسمتى بالزعفران
المقادير:
4 كوب ارز مغسول ومصفى
4 كوب مرقة
1 بصلة مفرية
3 ملاعق ملح
1 ملعقة صغيرة زعفران
3 ملاعق كبيرة زبدة
2 ملعقة كبيرة صنوبر محمص لتجميل الوجة
الطريقة:
- نحضر اناء ونضع الزبدة والبصل ونقلبهم حتى يصبح لونة ذهبى ثم نضع الزعفران والارز والملح والمرقة ويترك على نار هادئة لمدة 30 دقيقة.
- نقوم بعد ذلك بوضعة فى السرفيس ونجملة بالصنوبر المحمص.
لو مفيش صنوبر يبقى مش مهم يتجمل:">
وبالهنا والشفا
التعديل الأخير تم بواسطة همسة ; 03-03-2009 الساعة 12:18 AM
تسلم ايدك ياعسل
تسلمى يا بسومه لمرورك
بس قوليلى انتى ايه اخبارك فى الطبيخ؟؟
الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)
الإجراءات : (من قرأ ؟)
لم يشاهد الموضوع أي عضو حتى الأن.
مواقع النشر (المفضلة)